گروه کوهنوردی آوا
گزارش صعود به قلل ایران

اطلاعیه / قابل توجه مسئولین بخش های جستجو و نجات استان‌ها انعقاد تفاهم نامه همکاری فدراسیون با سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر واژه کوهستان یا قبرستان: شاهوار ۱۷.۱۲.۹۷ یخ نوردی دره هملون ۲۸.۱۰.۹۷ گاوبینی ۲۱.۱۰.۹۷ گاوبینی ۲۱.۱۰.۹۷ نجفدر به هاره قسمت سوم تصاویر نجفدر به هاره قسمت دوم تصاویر نجفدر به هاره قله برج ۱۰.۶.۹۷ تصاویر قله پاشوره ۲۲.۴.۹۷ دوره نجات فنی دهمین جلسه کمیسیون ایمنی ارتفاعات شمالی تهران برگزار شد خط الراس ریزان.پرسون.اندار.۹۷۰۳۰۱۸ مصوبات نهمین جلسه کمیسیون ایمنی ارتفاعات شمال تهران: دهمین شماره گاهنامه «صعود» منتشر شد مصوبات هشتمین جلسه کمیسیون ایمنی ارتفاعات شمال تهران


قله كبودکوه تاريخ 91/7/14

سرپرست: آقای هادي احمدي

عكاس و گزارش: علي عسگري

تعداد همنوردان: شش نفر

    زمان برای صعود: اواخر بهار يا اوایل پائيز

در طول مسیر انتن موبایل وجود دارد. وامکانات خرید در رودهن میباشد.تنها یک چشمه در مسیر وجود دارد آن هم در ارتفاع بالا ست و کاملا فصلی می باشد ،و برای نوشیدن آب رودخانه حتما باید آن را جوشاند.

برای دیدن بقیه عکسها به آدرس زیر مراجعه نمایید.

http://ali-asgari1355.loxblog.com

با تشكر و قدرداني فراوان از آقاي احمدي كه با افتخار همنوردي در كنار ايشان حاصل گرديد و همچنين با تشكر ويژه از آقاي مصطفي رحمت الهي كه باعث آشنايي ما با اين پيشكسوت عزيز گرديد. انشاء ا... كه در سايه الطاف الهي بتوانيم از تجربيات ارزشمند ايشان استفاده نمايئم.

البته طبق گفته هاي آقاي احمدي اين همه تجربه را مديون زحمات استاد بزرگوراش مرحوم جواد كردستاني مي باشند كه سال گذشته بر اثر سكته مغزي در قله میشینه مرگ  در اتفاع 3500 متري به رحمت خدا رفت. شادی روح تمام کوهنوردان صلوات.

مرحوم جواد کردستانی


 

حركت ساعت 5 صبح از میدان نازی آباد وساعت 6:15 به رودهن رسيديم .  از خيابان شريعتي به سمت بالا حركت كرده پس از عبور از روستاهاي وسكاره ، آردينه به روستاي جورد رسيديم .ماشینها را پارك كرده و سپس از مسير جاده خاكي به سمت گردنه و ستون پياده روي كرديم ناگفته نماند كه مسير بسيار زيبا با درختان ميوه ، بخصوص گردوهايي كه رسيده ،بر روي زمين افتاده بودند.ما هم كه اصلا دست نزديم ديگه     !!!

 

مردم روستا بسيار مردم مهمان نواز و نازنيني هستند.


خوب اين اولين بار بود كه ما به اين منطقه مي رفتيم . مسير جذابيتها و زيباييهاي خاصي داشت بعد از حدود 45 دقيقه پياده روي از جاده خاكي به دوراهي مي رسيديم به سمت راست يا به طرف شرق تغيير مسير داده حركت كرديم در طول مسير تعدادي جاده خاكي وجود دارد كه اگر يكي را اشتباهي برويد معلوم نيست كه از كجا سردر بياوريد.

 

در طول جاده خاكي پس از حدود نيم ساعت پياده روي با سرعت متوسط دوباره به دوراهي رسيديم كه ما مسير سمت چپ را رفته تا به جايي رسيديم كه در سمت چپ يا شمال خود نمايي مي كرد از اينجا به بعد از جاده خاكي جدا شده به سمت شمال حركت كرديم در طول مسير نسبتا،كوتاه و شيب كم مقدار زيادي هيزم براي آتش وجود دارد.



درختاني كه خشك شده اند و براي آتش درست كردن، شاخه هاي خشك فراواني روي زمين مشاهده مي شود و اين خود علامت بسيار خوبي براي پيدا كردن مسير است. ساعت 9 صبح براي صبحانه توقف كرديم و پس از صرف صبحانه ساعت 10 آماده حركت به سمت شمال با شيب نسبتا ملايم شديم.

هنگامي كه شما رو به قله مي ايستاده ديوارهايي را جلوي خود مي بينيد كه براي صعود به قله بايد به سمت شمال تغيير مسير داه و پس از دور زدن به سمت شرق حركت مي كنيد و به دشت بسيار زيبايي رسيديم كه از آنجامي توان ضلع غربي قله دماوند را مشاهده كرد.


 

البته در آنجا چند تا قبر و يك سنگ قبر هم ديده مي شد كه طبق گفته آقاي احمدي مربوط به زرتشتيان مي باشد كه ظاهرا افرادي قبرها را براي پيدا كردن اشيايي كه با مردگان دفن مي شده كنده بودند ولي در سالهاي گذشته قبرها داراي سنگ قبر بوده و دست نخوده بودند . خوب نمي دونم چي بگم در اين مورد خودتون قضاوت كنيد؟؟


بعد از استراحت كوتاهي و صرف كيكي كه خانم فتحي زحمت كشيده بود به سمت شرق ( خودمونیم با توكل به خدا خورديم ) حركت كرديم، مسير را با شيب ملايم را آغاز كرده و ساعت 13 موفق به صعود قله شديم . جاي همه دوستان خالي واقعا بسيار لذت بخش بود.






بعد از گرفتن چند عكس يادگاري ساعت 16 ناهار را خورديم و ساعت 18:30  سوار بر خودرو به سمت تهران حركت كرده و ساعت 20:30  به تهران رسيديم .

 

هر كسي نيومد خيلي ضرر كرد با توجه به اينكه برنامه هاي بعدي هم در مناطق بكري هستيم كه آقاي احمدي قرار زحمتش رو بكشند سعي كنيد غيبت نكنيد چون حتما ضرر مي كنيد. 



:: موضوعات مرتبط: پاییز 91، ،

نویسنده : روابط عموی گروه آوا تاریخ : یک شنبه 16 مهر 1391

20 حرکت برای تقویت زانوها


20 حرکت برای تقویت زانوها


در اکثر ورزشها یکی از اعضای بدن که زیر فشار زیادی است زانوی ورزشکار است .
در ورزش کوهنوردی هم به علت  پیاده روی طولانی و حمل کوله پشتی سنگین  و عبور از مسیرهای با شیبهای تند به زانوی ورزشکار فشار زیادی وارد می آید ،پس در نتیجه یک کوهنورد برای اینکه بتواند فعالیت خود را به راحتی انجام دهد باید زانوی خو را تقویت کند و آنها را قوی کند، در زیر 20 حرکت را به شما توصیه میکنم  که  به راحتی میتوانید در منزل ویا در محیط کار به طور متوسط هفته ای سه یا چهار بار تکرار کنید :  

      
 1- بازی با گوی:


شیء کوچک مانند تیله، مهره های درشت یا قطعات خانه سازی (مراقب لبه های تیز باشید) و مانند آنها را بر روی زمین قرار دهید و یک لیوان کوچک نیز در نزدیکی آنها بگذارید. تیله ها را با استفاده از انگشتان پا، یکی یکی داخل لیوان بیاندازید. برای هر پا دو مرتبه این حرکت را با 10 مهره انجام دهید. میتوانید برای لذت بردن بیشتر از این ورزش، با افراد خانواده مسابقه جمع کردن مهره هم برگزار کنید.
 
2- محكم كردن زانو با حمایت پاشنه:


بنشینید و پاهای خود را دراز كنید .جسمی (مانند حوله ای تا شده یا یك   شیئ به ارتفاع پنج سانتی متر )را زیر پاشنه خود قرار دهید ,عضلات ران را سفت كنید و انگشتان را از مچ پا به سمت خود بكشید .تا ده بشمارید سپس عضلات را شل كنید و این تمرین را حداقل دو بار در روز و هر بار ده مرتبه انجام دهید.


 3- حرکت ضربدری:


پاهای خود را به حالت ضربدری قرار داده و خم شوید و سعی کنید انگشتان پای خود را لمس کنید. ۳۰ ـ ۱۵ ثانیه در همین وضعیت بمانید و بعد به حالت ایستاده باز گردید. ۳ بار این حرکت را تکرار کرده و بعد جای پاهایتان را عوض کرده و مجدد این کار را تکرار کنید.


 4- تعادل لی لی:
بر روی سطحی محکم (سطحی بدون فرش) قرار گرفته و بر روی یک پا بایستید، سعی کنید تعادل خود را حفظ کنید. زمانی که توانستید به مدت یک دقیقه بر روی یک پا بایستید، این حرکت را با چشمان بسته انجام دهید. در این حالت نیز مهارت یافته و سپس آنرا بر روی سطحی نااستوار مانند یک ترامپولین کوچک، بلوکهایی از جنس فوم یا صفحه های چرخدار انجام دهید.حفظ تعادل به تقویت مچ و کف پا کمک کرده و برای تقویت پشت نیز بسیار مفید است.


5- کشش انگشتان:


یک کش مخصوص ورزش یا حلقه ای که از کش محکم و عریض تهیه کرده اید را به پایه یک میز یا تختخواب سنگین بیاندازید. روی زمین بنشینید و پایخود را به طور کشیده در مقابل خود قرار داده و سر دیگر حلقه کش را به قسمت بالایی پای خود بیاندازید. کش باید به طور صاف و کشیده قرار بگیرد. حالا انگشتان خود را به سمت بدن خم کنید، ساق پا را مستقیم نگه دارید و تا جایی که مچ پا میتواند انگشتان را به سمت داخل بکشید. آرام به حالت اولیه برگردید. این حرکات را برای هر پا در دو ست 20 تایی انجام دهید.


  6- محكم كردن زانو:


بنشینینید و پاها را مقابل خود دراز كنید ,زانوی خود را هر چه محكم تر راست كنید ,آن را به زمین فشار دهید و هم زمان پا را از مچ به سمت خود بكشید .زانو را تا پنج شماره راست نگه دارید,سپس آن را كاملا شل كنید (سه بار در روز هر بار 10مرتبه) .
7-محكم كردن زانو در حالت ایستاده یا نشسته:
باید این تمرین را در فعالیت های روزمره خود بگنجانید .برای مثال هنگامی كه برای
مدت طولانی نشسته اید به دفعات زانوی خود را راست كنید.
 
8-فشار منفی:


بر روی یک پله بایستید به طوری که پنجه پا بر روی پله قرار گرفته و پاشنه ها آزاد باشند.با هر دو پا بر روی پنجه بلند شوید تا عضله ساق کشیده شود.در همین حالت یکی از پاها را از روی پله بلند کرده و پاشنه پای دیگر را به سمت پایین بکشید. بلند کردن یک پا تا پایین کشیدن کامل پاشنه باید حداقل 10 ثانیه طول بکشد. این کار موجب تاثیر بیشتر حرکت و همچنین جلوگیری از ورم زردپی آشیل و کشیدگی بیش از حد آن خواهد شد.


  9-بالا بردن پا در وضعیت كشیده:


بنشینید و پاها را راست كنید .درحالیكه زانو را در وضعیت كشیده قفل كرده اید ,پای آسیب دیده را بالا ببرید ,سپس تا نزدیكی زمین پایین بیاورید .این تمرین را به صورت متوالی و سریع ده بار انجام دهید و سعی كنید به سی برسانید.

 10- بالا بردن پا با وزنه:


بنشینید و پاهای خود را راست كنید .وزنه ای روی مچ پا قراردهید ,پاها را در همان حالت راست بودن بالا ببرید سپس به آرامی پایین بیاورید.برای شروع,وزنه نباید از یك كیلوگرم بیشتر باشد وزنه را به تدریج سنگین تر كنید. مراقب باشید كه زانو در وضعیت كشیده باشد.تمرین را با 5بار شروع كنیدو به تدریج به 5سری ده تایی برسانید.


11- ضربدری به کمک دیوار:


در کنار دیوار به پهلو بایستید و یک دست را به دیوار تکیه دهید پایی را که دورتر از دیوار قرار گرفته است از مقابل پای دیگر به حالت ضربدری عبور دهید. دقت کنید که کف هر دو پای شما روی زمین قرار گیرند. مفصل ران خود را به سمت دیوار خم کنید. ۱۵ ثانیه این کشش را حفظ کنید. پس از این که این حرکت را ۳ بار تکرار کردید جای پاها را عوض کرده و حرکت را مجدد تکرار نمایید.


 12- چرخش زانو:


رو به دیوار ایستاده و هر دو دست خود را همسطح چشمانتان روی دیوار قرار دهید. یک پا را عقب‌تر قرار دهید و پاشنه آن را به زمین بچسبانید. پای عقب‌تر را به سمت داخل بچرخانید و به آرامی به سمت دیوار خم شوید تا در پشت ران کشش را احساس کنید. ۳۰ ـ ۱۵ ثانیه در همین حال بمانید. این حرکت را ۳ بار در هر پا تکرار کنید.

 13-چرخش مفصل ران:


بنشینید و مفصل های پاهای خود را راست كنید.در حالی كه زانو را در همان وضعیت كشیده قفل كرده اید پا را بالا ببرید و دایره هایی را با پای خود در فضا رسم كنید و آن را به سری های ده تایی برسانید این تمرین را با افزودن وزنه به مچ پا انجام
دهید.
 14-حركت بازی اعداد:


بنشینید و پاهای خود را راست كنید ,در حالی كه زانو را صاف نگه داشته اید پا را بالا ببرید و بدون توقف اعداد رادر فضا بنویسید.وقتی این تمرین برایتان آسان شد,آن را با افزودن وزنه به مچ پا ادامه دهید.


15- بالا بردن پا در وضعیت نشسته:


بنشینید و پاها را راست كنید .در حالی كه زانو را در وضعیت كشیده قفل كرده اید پا را بالا ببرید به صورت عرضی آن را به یك سو ببرید و به آرامی به سمت مركز برگردانید و آن گاه به نرمی پایین بیاورید.این حركت را با هر پا 5 بار تكرار كنید و به تدریج به سه سری ده تایی برسانید,سپس این تمرین را با افزودن وزنه به مچ پا ادامه دهید.


  16-دور كردن مفصل ران:


به پهلو بخوابید ,به نحوی كه پای آسیب دیده بالا قرار گیرد .زانو را راست نگه دارید و پا را از زانو بالا ببرید,تا سه بشمارید و سپس به آرامی پایین بیاورید.با 5بار شروع كنید ,به تدریج تعداد تمرین را به سه سری ده تایی برسانید و سپس با افزودن وزنه به مچ پا آن را ادامه دهید.


  17-بالا بردن پا در وضعیت دمر:


روی شكم بخوابید.زانو را راست نگه دارید و پا را از عقب كمی بالا ببرید. این وضعیت را تا سه شماره حفظ كنید ,سپس به تدریج پا را پایین بیاورید .این تمرین را باهرپا 5 بار انجام دهید,به تدریج آن را به سه سری ده تایی برسانید و سپس با افزودن وزنه به مچ پا ادامه دهید .


   18-حرکت اسکات:


در حالیکه پاها به اندازه عرض شانه باز هستنددست خود را به یک میز یا دیوار به حالت تکیه گاه قرار دهید.زانوها را به آهستگی خم کنید تنه را تا جائیکه را تقریبا موازی کف زمین قرار بگیرد پائین بیاورید،(مفاصل ران نباید پائین تر از زانوها باشد).
بدون قوس دادن به کمر پاها را صاف کنید و به وضعیت شروع برگردید.این حرکت را در سه ست ده تائی تکرار کنید.


19-راه رفتن با گام بلند(یورش)


در حالیکه پاها در کنار هم هستند و لگن به عقب متمایل شده است بایستید.
با پای درگیر یک گام به جلو بردارید ،زانوی جلو را خم کنیدو پا را روی زمین بگذارید،انگشتان به جلو اشاره میکنند.پشت باید صاف نگه داشته شودبا حرکت کشیدن پا به عقب که از پاشنه شروع میشود پای جلو را صاف کنید و به وضعیت شروع برگردید.


20- خم کردن زانوها در حالیکه پاها به خارج چرخیده اند:
 
در حالیکه پاها بیشتر از عرض شانه باز هستند بایستید،انگشتان به خارج چرخیده اند ودستها به طرفین باز شده اند.
پشت را راست و سر را صاف نگه دارید.زانوها را تا وضعیت نیمه اسکات خم کنید پاشنه ها را روی کف زمین نگه دارید.با فشار عضلات ران،به وضعیت ایستاده برگردید و مایل بودن لگن را در تمام طول حرکت حفظ کنید.روی انگشتان بلند شوید برای یک لحظه این حالت را نگه دارید سپس رها کنید.    



:: موضوعات مرتبط: آسیب ها و درمان، ،

نویسنده : روابط عموی گروه آوا تاریخ : یک شنبه 9 مهر 1391

برنامه آبشار و غار شاهان دشت 91/7/7

وقتی اون بالا می رسی ، در میان خنده وگریه ، در میان همهمه شادی همنوردا ،

دوست داری سرت را سوی آسمان کنی و با تمام وجود فریاد بکشی که :


خدایا ...

برنامه آبشار و غار شاهان دشت    

 

سرپرست: علي ذكايي

عكاس: محسن وكيلي و امير كيا

تعداد همنوردان : 17 نفر

گزارش : علی عسگری

برای دیدن بقیه عکسها به آدرس زیر مراجعه نمایید

http://ali-asgari1355.loxblog.com

 

وقتی در بین زمین و آسمان گیر می کنی و به هر جا که زنگ میزنی ، آتش نشانی می گه به ما ربطی نداره و هلال احمر هم کلا تعطیل کرده و همه رفتن به تعطیلات و هیچ کس جواب نمی ده.حالم خیلی خراب بود و ناچارا بعد از سه ساعت گیر افتادن در بین آسمان و زمین ،با توکل به خدا و کمک همنوردان عزیزم،تونستم از اون وضیعت خارج بشم.خدایش بیایید  فکر کنید یه نفر اسیب جدی دیده واقعا باید بگید به ما ربطی نداره؟؟؟؟؟؟؟؟؟

 

 

خوب پائيز فصل طلایی و رنگارنگ از راه رسيد.طبق تقويم ورزشي برنامه گروه،حرکت به سمت ،آبشار وغار شاهان دشت و فرود از آبشار، در اولين برنامه اين فصل زيباست. ساعت 5 صبح از ميدان نازي آباد حركت كرديم و ساعت 30/7 به روستاي شاهان دشت رسيديم ،هواي بسيار مطبوع و خنكي بود جاي همه دوستانی که نیامدند واقعاً خالي بود.

پس از نيم ساعت پياده روي به آبشار رسيدیم و بعد از گرفتن چند عكس تكي براي صرف صبحانه توقف کردیم. بعد از صرف صبحانه گروه را دو قسمت تقسيم کرده . گروه اول جهت ديدن غار حركت كردند. و گروه دوم جهت فرود و صعوداز آبشار در همانجا ماندند.

 

 

گروه اول ساعت 9:30 به سمت غار حرکت کرده پس از بازديد كوتاهي ساعت 30/14 به گروه دوم ملحق شدند.

 

گروه دوم كه آقايان رحمان رفيقي ، علي عسگري، محسن وكيلي و خانم فتحي ، كه جهت فرود و صعود از آبشار اقدام به زدن كارگاه نمودند. امكان احداث سه كارگاه در این محل وجود دارد. دوتابصورت  طبيعي و يكي نيز بر روي رول هايي كه قبلا زده شده است. به روي سنگ بزرگي كه بالاي چاه قرار دارد كارگاه طبیعی زديم و آقاي علي عسگري كه خودش كارگاه را زده بود اولين نفر فرود را آغاز كرد. طول آبشار تقريباً 30 متر است اين را با توجه به طول طنابي كه همراهمان بود راحت مي شد تخمين زد.

 

اما پس از 20 متر فرود.

 براي گرفتن عكس از آبشار خودم رو ثابت كردم و چند تا عكس گرفتم. طاقچه اي در آنجا وجود داشت كه زاويه بهتري براي گرفتن عكس از بالا بود، حدود دو متر به سمت بالا تراورس كردم در اين هنگام بود كه احساس  ضعف شديدي در تمام بدنم بوجود آمد . اول اهميتي ندادم ولي بعد از چند دقيقه ديدم حتي قدرت ايستادن روي پاهاي خودم رو هم ندارم بناچار روي همان طاقچه نشستم و كمي استراحت كردم. مقداري كشمش و انجير از تو جيبم در آوردم و خوردم.ولي متاسفانه فایده ای نداشت، براي همين از ادامه فرود منصرف شدم بعد از نيم ساعت استراحت خواستم دوباره صعود کنم. ولي به هيچ وجه قدرت تحرك نداشتم به همنوردانم اطلاع دادم که من رو بالا بکشند، متاسفانه به دليل وجود طاقچه، دوستان هم نتونستند من رو بالا ببرند.

 

رحمان باآتش نشاني تماس گرفت تا براي كمك بیایند. ولي آنها گفتند اين كار به هلال احمر مازندران مربوط ميشود و شماره تلفنی به رحمان دادند كه با آنها تماس بگيرند. خلاصه 8 تا تلفن زده، ولي انگاري روز جمعه تمام بچه هاي هلال احمر تعطيل كرده بودند و هيچ كس به كمك ما نيامد. بنده حدود سه ساعت روي طاقچه نشستم. وقتي ديدم چاره اي نيست دل رو به دريا زدم و با توكل به خدا و کمک همنوردان عزیزم از يك مسير ديگر موفق به صعود شدم . اين مشكل اين بار مرتفع شد ولي تجسم كنيد كه يك نفر آسيب جدی تری ديده، هيچ كس نيست كه به كمكش برسه؟؟؟؟؟؟؟

 

در آخر از همه امدادگران و عزيزان نظير آتش نشاني ، هلال احمر  و امداد و نجات و .... كه نهايت تلاش و همكاري را  اين برادر عزيز به كار بردند، كمال تشكر و امتنان را داريم.

 

 

*اميدوارم اين درس عبرتي باشد براي شما عزيزان که دیگه کوه نرید ورزش نکنید بخصوص سنگ نوردی.هزینه نجات یک معتاد چقدره??? از طرف يك همنورد دل شكسته **(((علی عسگري )))**


 

 



:: موضوعات مرتبط: پاییز 91، ،

نویسنده : روابط عموی گروه آوا تاریخ : یک شنبه 9 مهر 1391

تقویم ورزشی پاییز 91

 

 

گروه کوهنوردی آوا

تقویم ورزشی پاییز 91

با توجه به تغییرات هوا در فصل پاییز در صورت مساعد نبودن ، برای صعود برنامه دوم اجرا خواهد شد.

با آرزوی سلامتی وتندرستی برای تمامی کوهنوردان و ورزشکاران

 

رديف

تاريخ

برنامه اول

برنامه دوم

1

7/7/91

غار و ابشارشاهان دشت

 

2

14/7/91

قله کبود کوه

قله توچال

3

21/7/91

سنگ نوردي بند یخچال

و قله تفتان

 

4

28/7/91

قله وردیج

 

5

5/8/91

قله سر سیاه غارها

 

6

13-12/8/91

قله الوند

7

19/8/91

غم از دست دادن یک دوست بسوگ می نشینیم

 

8

26/8/91

جیون وردیج

سنگ نوردي

9

10/9/91

قله کشار

قله کلکچال

10

17/9/91

قله اراکوه  و

کلاس دوره مقدماتی پزشکی

شيرپلا به ايستگاه 5

11

24/9/91

آذر پلنگ آواز ساران

فرح زاد به قله دوشاخ

 



:: موضوعات مرتبط: پاییز 91، ،

نویسنده : روابط عموی گروه آوا تاریخ : سه شنبه 4 مهر 1391

ايمان بياوريم به آغاز فصل سرد

(درآمدي بر مخاطره و ايمني در برنامه‌هاي كوهنوردي زمستانه)

 انجمن پزشکی کوهستان ایران: شش ماه دوم سال در راه است. اگر چه حادثه در كوهنوردي سال و ماه و روز و شب نمي‌شناسد، اما آمار حوادث كوهنوردي در ايران، نشان از بالاتر رفتن احتمال حوادث در شش ماه دوم سال، بويژه فصل زمستان، دارد. چرا چنين است و چه بايد كرد؟

 

 

زيبايي كوه در زمستان، مي‌توان گفت دو چندان است. اين زيبايي افزون، در كنار فزوني سطح چالش‌هاي كوهنوردي و درجه‌ي بالاي مهارتي كه لازمه‌ي توفيق در برنامه‌هاي زمستانه است، جذابيتي مضاعف براي اجراي برنامه در شش ماه دوم سال پديد مي‌آورد. ممكن است كوهپيمايان غيرحرفه‌اي ترجيح دهند سه چهار ماه از سال به كوه نروند يا در برنامه‌هاي جدي شركت نكنند تا به اصطلاح وضع هوا و زمين خوب شود و بعد خوش‌خوشك به طبيعت راه يابند، اما كوهنورداني با درجه‌ي بالاتري از "طلب" و "مهارت"، كه "ايمان دارند به  آغاز فصل سرد" گاه مي‌گويند، كوهنوردي يعني كار زمستانه در كوهستان و تا كسي مثلاً يك دماوند زمستانه را تجربه نكند، شايد به معناي اتمّ كلمه نتوان كوهنوردش خواند.

البته پيدا است كه موضع ما در اين باره، چيزي از جنس ثبت افتخار و جلب نظر و آفرين و به‌به ِ اين و آن نيست، تأكيدي بر جذاب و متفاوت بودن برنامه‌هاي زمستانه است. خلاصه اين كه نمي‌خواهيم بگوييم پيش به سوي برنامه‌ي زمستان، اما مي‌خواهيم بگوييم: 1- بشارت باد كه فصل سپيدي و سردي و زيبايي در پيش است 2- اين سپيدِ سرد در كنار زيبايي‌ها كه دارد، خطرآفرين نيز هست، تا چه اندازه براي پذيرش و مديريت مقتضيات فصل سردوزيبا آماده‌ايم؟

توصيه‌هاي كلي ما:
1-     براي يك زمستان خوب و موفق، بايد از مهرماه كار را آغاز كرد.
2-     براي كساني كه قصد اجراي برنامه‌هاي جدي در فصل زمستان دارند، تهيه‌ي تقويم شش ماهه شايد از تقويم سه ماهه بهتر باشد. اگر كسي مثلاً مي‌خواهد حتماً دي و بهمن ماه دماوند يا علم كوه و خلنو و خش‌چال و آزاد كوه، يا حتي سركچال و ناز و كهار  تجربه كند، پسنديده نيست كه اواخر آذر دست به كار برنامه‌ريزي شود. بايد دست‌كم از يكي دو ماه زودتر دست به كار شد.
3-     پس از تهيه‌ي فهرستي از برنامه‌هاي مطلوب و جدول زماني، خوب است مخاطرات محتمل زمستانه براي هر يك از برنامه‌ها نيز تهيه گردد و راه‌هاي پيشگيري و مخاطره براي هر يك انديشيده شود. مثلاً اگر صحبت از منطقة علم كوه باشد؛ گذرهاي بهمن گير: 1- قبل از ونداربن (جاده بين محل كنوني فدراسيون و ساختمان در حال احداث) =› خودداري از عبور تا سه روز پس از بارش سنگين برف يا عبور در ساعات 11 تا 2 بعداز ظهر  2- دره‌ي كشتي‌سنگ، خودداري از شب‌ماني در اطراف و حتي روي كشتي‌سنگ (محلي‌هاي باتجربه‌هاي حتي مي‌گويند كمپينگ در زير، درست زيرِ كشتي‌سنگ اي بسا امن‌تر از روي كشتي‌سنگ است) مي‌توان يك ساعت بالاتر رفت و در محل امني در كنگلك اقدام به كمپينگ كرد. 3- كنگلك‌ پايين و بالا و  4- لزونك‌ پايين و بالا. در طول مسير كنگلك‌ها و لزونك‌ها بايد نخ بهمن وصل باشد و در عبور از دهليزها حتماً طبق اصول عبور از شيب‌هاي بهمني، از ديده‌بان استفاده شود و ...

خُب، اين فقط مثال بود. مخاطرات زمستانه كه به بهمن محدود نمي‌شود، اصلي‌ترين خطر سر راه، سرمازدگي است. و نيز گم شدن در مه و سقوط از ارتفاع و ... بايد اين فهرست را كامل كرد و در باره‌ي پيشگيري و آمادگي براي مقابله با هر يك از اين مخاطرات تمهيدات لازم را انديشيد. (در اين باره منابع و پايگاه‌هاي اينترنتي خوبي وجود دارد. براي سرمازدگي، از جمله وبلاگ دوست گرامي دكتر فريد عباسي كه لينك آن در همين صفحه وجود دارد، اكيداً توصيه مي‌شود).
4-     ترجيحاً قطعي كردن اعضاء تيم چند ماه پيش از برنامه و ايجاد توافقات روحي لازم.
5-     برگزاري جلسات گفت‌وشنود و تحليل برنامه‌هاي مشابه، با حضور دوستان باتجربه و اعضاء پيش‌بيني شده‌ي برنامه.
6-     تكميل تجهيزات.
7-     برگزاري پيش‌برنامه‌هاي مناسب.


 


 پيوست 1:  شور و آرامش در پيوند با طبيعت ِ ظاهراً خشن زمستان، به گونه‌اي بي‌مانند بدست آوردني است، اگر بدرستي مخاطرات آن را بشناسيم و مديريت كنيم.  . . .  يك"آرامش توأم با شور"، همان چيز كه اين روزها بسي كم‌ياب است و گران...
پيوست 2:  پيش از زمستان، پادشاه فصل‌ها پاييز از راه خواهد رسيد، از دستش ندهيم ...



:: موضوعات مرتبط: کوه پیمایی، ،

نویسنده : روابط عموی گروه آوا تاریخ : سه شنبه 4 مهر 1391

وسايل انفرادي مورد نياز براي کوهنوردی
[تصویر: emdadgar13211288441.jpg]

انجمن پزشکی کوهستان ایران: همیشه داشتن لیستی از لوازم مورد نیاز یک کوهنورد در برنامه های کوهنوردی می تواند در یادآوری و همراه داشتن آنها به کوهنورد کمک زیادی کند تا مبادا وسیله ای فراموش نگردد. چرا که نداشتن تجهبزات کافی و مناسب خود می تواند زمینه ساز بروز حوادث و یا حداقل لذت کمتر در آن برنامه کوهنوردی کند. در اینجا لیستی پیشنهادی از لوازم مورد نیاز یک کوهنورد می آید. البته این لیست می تواند کاملتر از این هم باشد که شاید شما تکمیل کننده آن باشید:

1- كفش سبك راهپيمايي

2- كفش نيمه سنگين كوهپيمايي

3- جوراب ضخيم

4-لباس زیر با بافت ریز

5- پيراهن و پوليور كوهنوردي

6- پيراهن و شلوار گرمكن یا پلار

7- دستكش پنج و دو انگشتی با روکش ضد آب

8- عينك آفتابی و عینک طوفان  

9- گتر كوهنوردي

10- پانچو ( شنل باران‌ آندراك)

11- كاپشن و شلوار گرتكس يا بادگير

12- كت پر  ، کاپشن پر يا ويسكوز

13- كوله پشتي به اندازه هاي مختلف

14- زير انداز عايق رطوبت ترجیحاً از جنس فوم  

15- كيسه خواب پر يا ويسكوز  ( دماي كيسه  خواب بسته به برنامه )

16- انواع كلاه و هدبند كوهنوردي

17- کرامپون ( يخ شكن)

18- چراغ قوه با لامپ و باطري اضافه

19- بطری یا ظرف آب

20- جعبه كمكهاي اوليه انفرادي

21- طناب انفرادي و كارابين پیچ و ساده

22- جی پی اس ، قطب نما و نقشه مسير

23- سوت

24- بشقاب ، ليوان ،  چاقو ،  در بازكن و كبريت

25- باتوم كوهنوردي

26- كلنگ کوهنوردی

27- نخ بهمن



:: موضوعات مرتبط: کوه پیمایی، ،

نویسنده : روابط عموی گروه آوا تاریخ : دو شنبه 3 مهر 1391

کیت کمکهای اولیه و بقا

 

کیت کمکهای اولیه انفرادی کوهنوردی مورد نیاز در سفرهای یک و چند روزه:

 

تالیف: دکتر حمید مساعدیان

عضو کمیسیون پزشکی اتحادیه جهانی کوهنوردی

 

کیت کمکهای اولیه یکی از ملزومات اولیه هر کوهنوردی است. حادثه در کوهستان (و درمناطق طبیعی ودر برنامه های گردشگری)  همیشه در انتظار انسان است و یک کوهنورد یا طبیعت گرد باید همیشه آمادگی مقا بله با شرایط غیر طبیعی را داشته باشد. دسترسی در حداقل زمان به کیت کمکهای اولیه یکی از این موارد است که برای هر مسافری خصوصا  مسافرین طبیعت لازم و ضروری است تا برای کاهش صدمات و لطمات احتمالی ناشی از حضور در طبیعت به کمک فرد بیاید.

داروها و لوازم کمکهای اولیه که در برنامه های کوهنوردی یک روزه و چندروزه(همچون ایام نوروز) مورد نیاز است:

          1-چسب زخم بندي ساده                                                               5عدد

          2-چسب رولي كوچك پارچه اي                                                      1عدد 

  • 3-باند كشي 5 سانت و 10سانت -  هرکدام                                     1عدد             
  • 4-گاز استريل                                                                               4 عدد                  
  • 5-پماد سوحتگي                                                                          1 عدد                 
  • 6-پماد بتادين يا تترا سيكلين                                                          1عدد      
  • 7-آبسلانگ (چوب بستنی جهت آتل بندی انگشتان صدمه دیده)          2عدد                  
  • 8-پنس                                                                                        1عدد                  
  • 9-قيچي                                                                                      1عدد                   
  • 10-پد الكله آنتي سپتيك                                                                1بسته           
  • 11-قرص استامينوفن ساده                                                           6عدد     
  • 12-قرص متوكلو پراميد                                                                  6عدد         
  • 13-قرص رانيتد ين                                                                        6عدد
  • 14- پرل نيتروگليسيرين                                                                 6عدد                   
  • 15-باند ساده 10سانت                                                                  1عدد             
  • 16-قرص انتي اسيد                                                                     6عدد                
  • 17-قرص استازولاميد                                                                   6عدد           
  • 18-قرص ديفنوكسيلات                                                                 6عدد           
  • 19-چسب ضد درد                                                                        1عدد
  • 20- پودر اوآر اس                                                                         2عدد
  • 21- دستمال سه گوش                                                                 1عدد

 

 

راهنماي مصرف كمك هاي اوليه:

1- با استفاده از دو دستكش معاينه شرايط تميز بودن محيط زخم بندي را رعايت فرماييد.

 

2- از چسب رولي پارچه اي در موارد زخم بندي ها آتل بندي ها و هم چنين در ترميم چادر و كيسه خواب و غيره مي توا نيد استفاده نماييد.

3- پس از مصرف پمادها درب انها را محكم ببنديد تا از شستشو آلوده كردن ساير لوازم پيشگيري شود.

4- از آبسلانگ جهت آتل بندي انگشتان صدمه ديده مي توان استفاده كرد.

 

 راهنماي مصرف داروها:

موارد مصرف قرصها به شرح زير است: 
 

 

ردیف 

نام دارو   

نحوه مصرف  

موارد مصرف   

1 قرص استامینیفون هر 6 ساعت سر درد- التهاب - سرما خوردگي - كوفتگي
2 قرص متو كلو پراميد هر 6 ساعت سرگيجه- تهوع - استفراغ
3 قرص رانيتيدين قبل از غذا سوزش سر دل - تهوع - درد سردل - زخم معده
4 قرص آنتي اسيد  بعد از غذا 1-2 عدد ترش كردن - سوزش سردل
5 قرص ديفنوكسيلات هر 6 ساعت 1عدد دل درد - اسهال - دل پيچه
6 قرص استازولاميد هر 6 ساعت 1 عدد ارتفاع زدگي - بي خوابي در ارتفاع - سردرد در ارتفاع
7 پرل TNG

هر 5 دقيقه زير زباني

حد اكثر تا 3 عدد

درد سينه يا سا بقه مشكل قلبي - درد قفسه سينه   با حالت تهوع و تنگي نفس و عرق سرد

 

همچنین لازم است کوهنوردان در سفرهای خود لوازم بقا را بهمراه داشته باشند:
لیست لوازم بقا:
§1-سوت                                                                        1عدد

§2-چراق قوه+باتري كوچك                                            1عدد+4عدد + باتري

§3-كبريت                                                                       1 بسته   
                        
§4-دستمال كاغذي                                                         1بسته  
                
§5-پلاستيك ضد آب بزرگ                                                  2عدد   
      
§6-نخ وسوزن                                                                 1عدد  
                     
§7-دستكش معاينه لاتكس يكبار مصرف                           1 جفت 
        
§8-قرص كلر                                                                    4عدد   
                     
§9-فندك                                                                         1عدد   
                           
§10-سنجاق قفلي                                                           3 عدد   
                 
§11-ني آشامیدنی                                                           2عدد     
                          
§12-پد ضد سرما زدگي انگشتان                                       1بسته 

§13-كيسه خواب اورژانس                                                1عدد   
      
§14-قطب نما                                                                   1دستگاه 
                      
§15-چاقوي چند منظوره                                                   1عدد    
       
§16-مداد و يادداشت                                                         1عدد

§17- قرص الكل جامد                                                        4عدد

§18- مواد غذايي فشرده شده                                           4عدد
                     
 تذكرات:
1- با توجه به تاریخ انقضای داروها، باید هر 6 ماه با کنترل داروها، داروهای تاریخ گذشته از دور مصرف خارج و داروهایی با تاریخ اعتبار جدید جایگزین شوند.

 

2- بهتر است کیف امداد در دمایی بین 2 تا 30 درجه سانتی گراد نگهداری شود.

 

3- هنگامی که چراغ قوه را استفاده نمی کنید، بهتر است باطری های آن را خارج کرده و پیش از هر برنامه باطری نو در آن جایگزین کنید.

 

4- در صورت مصرف هر کدام از لوازم کیف کمکهای اولیه باید در نزدیک ترین زمان و پیش از شروع برنامه ی بعدی آن وسیله را جایگزین کرد.

 

5- پیش از شروع هر برنامه همه ی لوازم کیف امداد و نجات را با فهرستی که از پیش تهیه کرده اید، کنترل کنید تا موردی جا نماند.

 

 



:: موضوعات مرتبط: کوه پیمایی، ،

نویسنده : روابط عموی گروه آوا تاریخ : دو شنبه 3 مهر 1391

آفتاب سوختگی در ورزش و کوهنوردی و درمان آن

آفتاب سوختگی در ورزش و کوهنوردی و درمان آن :

 

انجمن پزشکی کوهستان ایران: آفتاب سوختگی نوعی التهاب پوستی است که در اثر مجاورت طولانی در معرض آفتاب یا سایر منابع پرتو ماوراي بنفش حاصل می‌شود. و این عارضه در بین کوهنوردان و طبیعت گردان بسیار شایع است ؛ در ذیل ضمن معرفی انواع طیف های نور ماوراء بنفش با آفتاب سوختگی ، علائم ، عوامل و درمان آن بیشتر آشنا می شویم .

انواع طيف نور ماوراءبنفش (UV light Spectrum)

بيش از ۹۵درصد اشعه UV كه به سطح زمين مي‌‌رسد UVA است و كل اشعه UVC و بيشتر UVB توسط اكسيژن و ازن جذب مي‌‌شود. نور خورشید شامل (۵۰درصد) اشعه قابل دید، (۴۰درصد) نور مادون قرمز و (۱۰درصد) نور ماوراي بنفش می‌باشد.اشعه ماوراي بنفش زیان آور بوده و عامل ایجاد کننده آسیب‌های پوستی است. به منظور حفاظت از ژنوم در برابر تاثيرات مخرب اشعه UV مكانيسم‌هاي دفاعي زير استفاده مي‌شود. لايه‌‌هاي سطحي كه اشعه UV را جذب مي‌‌كنند. سيستم‌‌هاي دفاعي آنتي اكسيدان آنزيمي و غيرآنزيمي پروسه ترميم سيستم از بين برنده سلول‌هاي آسيب ديده
ميزان نفوذ اشعه UV به پوست در لایه‌‌‌هاي مختلف پوست متفاوت است. UVA در درم و UVB اغلب در اپیدرم جذب می‌شود. کرم در لایه‌های فوقانی درم جذب می‌شود و UVC در صورتی‌که به سطح زمين برسد، توسط استراتوم كورنيوم و لايه‌هاي فوقاني اپيدرم جذب يا بازتاب مي‌شود. اشعه UV بر روي پوست اثرات آشکار کوتاه مدتی از جمله آفتاب سوختگی و برنزه شدن دارد. اثرات زيانبار آفتاب سوختگي با افزايش طول موج كمتر مي‌شود. به عنوان مثال: طول موج nm۳۶۰، هزار برابر كمتر از طول موج nm۳۰۰ باعث بروز قرمزي مي‌‌گردد.

آفتاب سوختگي چيست؟

آفتاب سوختگی نوعی التهاب پوستی است که در اثر مجاورت طولانی در معرض آفتاب یا سایر منابع پرتو ماوراي بنفش حاصل می‌شود. این سوختگی در اثر پرتو ماوراي بنفش موجود در نور خورشید یا دستگاه‌های برنزه‌کننده (سولاریوم) به ‌وجود می‌آید. از نشانه‌های آن می‌توان سرخی بیش از حد پوست، دردناک شدن و گاهی ایجاد تاول را نام برد. آفتاب سوختگی هنگامی رخ می‌دهد که مقدار تابش اشعه خورشید یا سایر منابع نوری حاوی پرتو ماوراي بنفش بیش از توانایی رنگدانه محافظت کننده پوست بدن یعنی ملانین باشد. آفتاب سوختگی خارجی‌ترین لایه پوست را درگیر كرده و اغلب سوختگی اغلب درجه ۱ ایجاد مي‌كند. ممکن است تاول ایجاد شود، ولی سوختگی درجه ۳ ایجاد نمی‌شود. تماس ۱۵ تا ۳۰ دقیقه روی یک پوست حساس مي‌تواند ایجاد آفتاب‌سوختگی کند. تماس مزمن و طولانی مدت با نور آفتاب وسایر منابع نور ماوراي بنفش موجب ایجاد پیری پوست می‌شود که علايم آن شامل شلی پوست چین‌وچروک و ضایعات پیگمانته و کراتوز‌‌‌هاي آفتابي و بالاخره سرطان‌هاي پوستی می‌شود. تماس بیش از حد در مدت کوتاه نیز باعث ایجاد آفتاب سوختگی می‌شود. اگرچه افراد با پوست روشن و چشم آبی بیشتر مستعد آفتاب سوختگی هستند ولی در افراد با پوست تیره هم با طولانی قرار گرفتن در معرض این اشعه آفتاب سوختگی رخ می‌دهد. آفتاب سوختگي معمولاً افرادي كه به ساحل مي‌روند، ماهي‌گيران، باغبانان يا هر كسي كه در محيط بيرون كار مي‌كند و افرادي كه از دستگاه‌هاي برنزه كننده استفاده مي‌‌كنند، درگير مي‌كند.

علايم

در آفتاب سوختگی خفیف قرمزی، تحریک پذیری و خارش پوست وجود دارد. با ادامه تماس ممکن است تورم، درد و تاول پیدا شود. درد ناشی از آفتاب سوختگی ۲ تا ۴ ساعت بعد از تماس شروع مي‌شود و شدت ان ۱۲ تا ۲۴ ساعت بعد است. اگر تماس در همین مرحله قطع شود، پس از چند روز در ناحیه آفتاب سوخته دچار پوسته‌ریزی شده و التیام می‌يابد. در صورت ادامه تماس با نور آفتاب علايم شدیدتری پیدا می‌شود. مثل تاول‌‌‌هاي بزرگ بعلاوه برتاول‌‌‌هاي بزرگ و زیاد، علايم سیستمیک مثل تب و لرز، تهوع و استفراغ، خواب آلودگی و از دست دادن آب بدن و اختلال آب و الکترولیت‌ بروز مي‌كند. گاهی عفونت ثانویه اضافه می‌شود و در موارد پیشرفته‌تر شوک و مرگ اتفاق می افتد. آفتاب سوختگی شدید به همان اندازه سوختگی حرارتی وخیم است و ممکن است همان اثرات عمومی را داشته باشد. بنابراین نباید آن را بی‌اهمیت انگاشت. هر سال بسیاری از افراد در نتیجه قرار گرفتن در معرض نور شدید خورشید فوت مي‌كنند و میلیون‌ها نفر دچار آفتاب‌ سوختگی می‌شوند. آفتاب‌ سوختگی برخلاف سوختگی حرارتی فوراً تظاهر نمي‌كند. بنابراین هنگامی که دردناکی و قرمزی پوست شروع می‌شود، آسیب پوستی از قبل رخ داده‌ است. درد در ۶ تا ۴۸ ساعت ابتدایی پس از قرار گرفتن در معرض آفتاب شدید بیشترین شدت را دارد. گفته می‌شود که آفتاب‌سوختگی سیستم ایمنی بدن را تغییر می‌دهد. در اثر تماس‌‌‌هاي مکرر با نورحورشید آسیب‌‌‌هاي وارد شده به سیستم ایمنی افزایش می‌یابد که این مسأله در ایجاد سرطان‌هاي پوستی نقش عمده‌ای دارد. آفتاب سوختگي با ايجاد حالت پيش التهابي (Pre inflammatory effect) مي‌‌تواند باعث بـروز فـوتـوتـوكـسيك، واكنش‌هاي آلرژيك، فوتودرماتوز، تشديد مشكلات التهابي پوست از جمله درماتيت آتوپيك، پسوريازيس، پتيريازيس و اشعه UV مي‌‌تواند بـــاعــث بــــروز اثــــرات Immunosuppressive شود.

عوامل

برخی عوامل حساسیت شخص را نسبت به آفتاب‌سوختگی افزایش می‌دهند؛ از جمله:

۱- قرار گرفتن در معرض آفتاب در ساعت اوج آفتاب (۱۰ صبح تا ۴ بعدازظهر) خصوصاً در نوزادان و کودکان که نسبت به بزرگسالان پوست حساس‌تری دارند

۲- روشنی پوست: افراد با پوست‌های روشن با احتمال بیشتری نسبت به افراد با پوست تیره‌تر دچار آفتاب‌سوختگی می‌شوند.

۳- مصرف داروها: مصرف خوراکی بعضی از داروها مي‌تواند باعث حساس شدن پوست به آفتاب شود و به دنبال ان آفتاب سوختگی رخ دهد. از جمله این داروها: تتراسیکلین‌ها و دیورتیک‌‌‌هاي تیازیدی را می‌توان نام برد. مصرف بعضی مواد آرایشی و بهداشتی مثل صابون‌‌‌هاي معطر عطر‌ها و کرم‌ها مي‌تواند باعث حساس شدن پوست به نور آفتاب شود و آفتاب سوختگی رخ دهد. از جمله این ترکیبات برگومات را می‌توان نام برد.

درمان

بیمار باید به یک محل خنک و دور از آفتاب انتقال يابد. کمپرس‌‌‌هاي خنک‌کننده استفاده شود. برای مثال: دوش یا حمام آب سرد بگیرید یا پارچه مرطوب و سرد روی سوختگی قرار دهید. کرم‌های بیحس کننده حاوی بنزوکايین، لیدوکايین و وازلین روی پوست مالیده نشود، زيرا ممكن است باعث تحريك پوست و واكنش‌هاي آلرژيك شود. از قرار دادن يخ يا مخلوط آب و يخ بر روي پوست بپرهيزيد. از مصرف تركيبات حاوي وازلين روي پوست بپرهيزيد. وازلين از تعريق و دفع حرارت پوست جلوگيري مي‌كند. اين امر در مورد مصرف كره و روغن‌ها نيز صادق است. از کرم‌‌‌هاي مرطوب‌کننده و یا کرم هیدروکورتیزون‌ استفاده شود. نوشیدن آب زیاد توصیه می‌شود. اگر تاول پوستی به وجود آمده‌است، تاول‌ها را نتركانيد، زيرا آنها براي محافظت از لايه‌‌هاي زيرين پوست تشكيل مي‌شوند و تركاندن‌شان ممكن است به عفونت بينجامد. اگر تاول خودبخود باز شد به آرامي پوست مرده را از روي آن برداريد و يك پماد آنتي بيوتيك روي آن بماليد و یک گاز خشک روی تاول قرار دهيد. پانسمان خشک مي‌تواند از عفونت جلوگیری کند. سيلورسولفاديازين (كرم ۱درصد) جهت درمان آفتاب سوختگي مناسب است. البته بايد در مورد مصرف آن در ناحيه صورت احتياط كرد. اگر پوست‌تان تاول نزده‌است، از کرم مرطوب‌کننده و یا کرم‌‌‌هاي کورتیکوسترويید‌‌‌هاي موضعی برای تسکین ناراحتی استفاده كنيد. داروهای مسکن مانند ایبوپروفن در کاهش درد موثرند. در صورتی که به همراه آفتاب سوختگی تب وجود دارد یا تاول‌های پر از مایع، سرگیجه یا اشکالات بینایی ايجاد شده است، باید فوراً به پزشک مراجعه کرد. در موارد وجود دهیدریشن و اختلال آب و الکترولیتی بستری در بیمارستان و مایع درمانی نیاز است. آفتاب سوختگي مي‌‌تواند چند روز فرد را از كارش باز دارد. همچنين مي‌‌تواند باعث پيري زودرس يا سرطان پوست شود. ساير مشكلات پوستي مثل هرپس سيمپلكس، لوپوس و پورفيري ممكن است بدتر شود.

پیشگیری

۱- از قرار گرفتن غیر ضروری در برابر آفتاب خود داری کنید. ۴- حداکثر تابش اشعه ماوراي بنفش بین ساعات ۱۰ صبح تا ۴ بعد از ظهر است. در این ساعات در محیط‌‌‌هاي بسته بسر برید و اگر در محیط بیرون هستید، در سایه باشید، زیرا سایه مي‌تواند تا ۵۰درصد باعث کاهش اثرات اشعه ماوراي بنفش شود. ۳- در روز‌‌‌هاي ابری هنوز اشعه ماوراي بنفش وجود دارد و ممکن است آفتاب سوختگی رخ دهد. در فصل زمستان در روز‌‌‌هاي برفی برف مي‌تواند تا ۸۰درصد اشعه ماوراي بنفش را منعکس کند و موجب آفتاب سوختگی شود. با بالا رفتن در ارتفاعات شدت اشعه ماوراي بنفش افزایش می‌يابد. با افزایش ار تفاع، هر ۳۰۰ متر ۴ تا ۵ درصد شدت آن اضافه مي‌شود؛ بنابراین کسانی که به کوهنوردی می‌روند توصیه می‌شود با توجه به این نکته از کرم‌‌‌هاي ضد آفتاب استفاده کنند. از گرفتن حمام آفتاب و برنزه کردن پوست باید پرهیز کرد. از رفتن به سالن‌‌‌هاي مخصوص برنزه کردن و استفاده از اشعه‌‌‌هاي مصنوعی بپرهيزيد. در صورتی‌که تمایل به برنزه شدن دارید، می‌توانید از کرم‌‌‌هاي مخصوص برنزه کردن استفاده کنید تا ضمن محافظت ازاشعه آفتاب رنگ دلخواه‌تان را نیز به‌دست آورید.

استفاده صحيح از ضد آفتاب‌ها

پوست باید تمیز و خشک باشد. یک‌ربع تا نیم ساعت قبل از بیرون رفتن از ضد آفتاب استفاده شود. مقدار ضد آفتاب باید کافی باشد (۲ میلی‌گرم به ازاي هر سانتی متر مربع و یا یک بند انگشت برای کل صورت). نیاز است. هر چهار ساعت بسته به نوع ضد آفتاب بایستی تکرار شود. ضد آفتاب باید روی کل نواحی در معرض نور مالیده شود (صورت، پشت گردن، گوش‌ها و پشت دست‌ها). در زمان‌های شنا در استخر‌‌‌هاي رو باز از ضد آفتاب‌‌‌هاي واتر پروف یا مقاوم به آب استفاده شود مدت دوام این ضد آفتاب‌ها ۸۰ دقیقه است و باید پس از اين مدت تجديد شوند.

استفاده از پوشش مناسب

لباس مي‌تواند به عنوان یک عامل محافظت کننده از آفتاب باشد. لباس‌‌‌هايی که بافتی فشرده دارند و لباس‌‌‌هاي ضخیم محافظت بیشتری اعمال مي‌‌كنند. آستین لباس باید بلند باشد. لباس‌‌‌هاي تیره محافظت بیشتری و لباس خیس محافظت کمتری دارد. از دستکش برای پوشش دست‌ها استفاده شود. از کلاه‌‌‌هاي نقاب دار استفاده شود. لبه آنها باید ۷/۵ تا ۱۰ سانتی متر باشد. از عینک‌‌‌هاي آفتابي استفاده شود. اینها علاوه بر محافظت از چشم، از پوست اطراف چشم ها نیز محافظت مي‌كنند.

در مورد بچه‌ها تمامی نکات فوق باید رعایت شود

۷۰ تا ۹۰درصد از زماني‌كه هر فرد در طول عمرش در آفتاب قرار مي‌‌گيرد، در ۲۰ سال اول زندگي است. قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراي‌بنفش اولين عامل ايجاد انواع سرطان پوست است. بعضي از مطالعات نشان مي‌دهند كه آفتاب سوختگي شديد در دوران كودكي ممكن است منجر به ملانوم يعني كشنده‌ترين نوع سرطان پوست شود. افرادي داراي پوست و موي روشن يا كك مك و كساني‌كه چشم‌هاي آنها آبي يا سبز است، بيش از سايرين در معرض آسيب‌هاي مختلف پوستي، از جمله سرطان پوست هستند، ولي به هر حال اشعه آفتاب براي همه افراد خطرناك است.به بچه‌ها باید آموزش داده شود که وسط روز در محیط‌‌‌هاي باز و آفتابي بازی نکنند. و حتی‌الامکان در سایه بسر ببرند. همچنين از پوشش مناسب و کلاه‌‌‌هاي نقاب‌دار استفاده کنند. پوشیدن یک بلوز مي‌تواند فاکتور محافظتی ۳ تا۴ داشته باشد. بچه ها نیز باید از کرم‌های ضد آفتاب استفاده کنند. استفاده از ضد آفتاب‌ها در طی ۱۸ سال اول زندگي منجر به کاهش ۷۸درصد سرطان‌هاي پوستی شده است.

در نهایت

عواقب درازمدت سال‌های متوالی قرار گرفتن در معرض نور تند خورشید مهم است.یک بار آفتاب سوختگی همراه با تاول زدن پوست احتمال سرطان سلول‌های رنگی پوست (ملانوسیت‌ها) را که ملانوم نامیده می‌شود، دو برابر مي‌كند. قرار گرفتن مداوم در معرض نور خورشید باعث پیری زودرس پوست و ایجاد چین و چروک روی آن می شود. و لکه‌‌‌هاي قهوه‌ای به نام لنتیگو روی پوست نتیجه تابش نورآفتاب هستند.سرطان پوست (چه از نوع سلول پایه‌ای و چه از نوع سلول فلسی) مستقیماً با میزان قرار گرفتن در معرض آفتاب (که بر حسب دو عامل رنگدانه‌های پوست و ساعات زیر آفتاب بودن معین می‌شود) ارتباط دارد. نهایتاً قرار گرفتن در معرض نور خورشید و صدمه ناشی از پرتو فرابنفش در ایجاد آب مروارید دخیل است.

آلرژی‌های خورشیدی چه هستند؟

آفتاب سوختگی تنها بلایی نیست که اگر مدتی زیر نور آفتاب قرار بگیرید، به سرتان می‌آید. از جمله حساسیت‌هایی که آفتاب در برخی افراد ایجاد می‌کند، می‌توان به کهیر آفتابی و لوسیت اشاره کرد که به عنوان آلرژی‌های آفتابی شناخته شده‌اند.

کهیر آفتابی چیست؟

در برخی افراد تابش شديد آفتاب شدید در عرض چند دقیقه جوش‌های کوچک قرمز رنگی روی پوست آنها ايجاد مي‌كند که مثل جای نیش حشرات است و خارش دارد. در صورتی که فرد وارد سایه شود، این دانه‌ها در عرض يكي‌دو ساعت ناپدید می‌شوند. کهیر آفتابی گاهی بسیار شدید است؛‌ به‌طوری که فرد را از خارج شدن از خانه باز می‌دارد. این بیماری بیشتر در خانم‌های ۲۰ تا ۴۰ ساله دیده می‌شود و ممکن است چند سال پس از دیده شدن این بیماری در یک فرد مدام عود کند.

لوسیت تابستانی

این بیماری نیز از جمله ناراحتی‌های شایعی است که آفتاب مسبب آن است و مانند بسیاری دیگر از بیماری‌های پوستی، زنان بیشتر به آن مبتلا می‌شوند. جالب اینجاست که این بیماری در افرادی که در مواجهه طولانی مدت با نور خورشید نبوده اند هم دیده شده است. نشانه‌های بیماری بسیار شبیه نشانه‌های بیماری کهیر آفتابی است. دانه‌های قرمز همراه با خارش در نواحي زیر بغل، روی دست‌ها و پاها ايجاد مي‌شود. در افراد دچار این نوع از آلرژی آفتابی، دانه‌ها پس از ۳۰ دقیقه ماندن زیر آفتاب بیرون زده و ایجاد آنها تا چند ساعت و حتی تا چند روز پس از آن نیز باقي مي‌ماند. و تقریبا یک هفته برای محو شدن آنها زمان لازم است.

اگر مبتلا به یکی از این دو آلرژی هستیم، چه کنیم؟

جواب این سوال ساده است. همیشه در سایه بمانید و حتی در سایه نیز از یک ضد آفتاب خوب بهره بگیرید، چون اشعه‌های مضر آفتاب حتی از ابرها هم گذشته و به پوست آسیب می‌رسانند. در صورتی که آلرژی‌های آفتابی در شما بسیار شدید بروز می‌کند، حتما به پزشک مراجعه برخی از افراد به دلایل موروثی مبتلا به این نوع ناراحتی‌ها مي‌شوند، اما برخی بیماری‌ها نظیر لوپوس نیز می‌تواند سبب بروز حساسیت‌های پوستی در مواجهه با آفتاب گردد.
مرجع : دنیای سلامت و با تشکر از سایت: kooh5



:: موضوعات مرتبط: آسیب ها و درمان، ،

نویسنده : روابط عموی گروه آوا تاریخ : یک شنبه 2 مهر 1391

گزیدگیها

 

 

انجمن پزشکی کوهستان ایران:

گزیدگی ها از جمله اتفاقاتی است که ممکن است در هر مکانی و مخصوصا در زمان طبیعت گردی با آن برخورد کنید .

۱٫ علایم گزیدگی با افعی: درد تیز و سوزاننده در محل گزش که در عرض ۱-۵ دقیقه بعد از گزش ظاهر می شود.

۲٫ تورم در محل گزیدگی نیم تا ۴ ساعت بعد از گزش که ممکن است در عرض ۲۴-۱۲ ساعت افزایش یابد و کل اندام مبتلا را درگیر نماید.

۳٫ در طی ۳۶-۲۴ ساعت پس از گزیدگی افعی. ممکن است تاول های کوچک در محل ایجاد شوند.

۴٫ تهوع و استفراغ، بی حسی در اطراف دهان، صورت و پوست سر و گز گز نوک انگشتان، تب و لرز، تعریق، ضعف و بی حالی، سرگیجه .

۵٫ اختلالات انعقادی خون: یکی از مشخص ترین و مهم ترین علایم و نشانه های گزیدگی با افعی ها بوده و به صورت خونریزی از بینی، وجود خون در خلط، خون در ادرار، خون در مدفوع، خونریزی در شکم و داخل چشم و مغز بروز می نماید.

۶٫ اختلال در عملکرد کلیه، کاهش سطح هوشیاری و شوک قلبی- عروقی.

۷٫ علایم گزیدگی با مار کبری و مار مرجان: افتادگی پلک ها، خواب آلودگی، ضعف عضلانی، فلج، اختلال تکلم و تنفس، آبریزش از دهان، استفراغ و تهوع.

۸٫ علایم گزیدگی با مار آبی (دریایی): درد عضلانی و تغییر رنگ ادرار به رنگ قهوه ای یا سیاه .

۹٫ اقدامات خارج از بیمارستان در مار گزیدگی: بیمار را آرام کنید و از حرکات بیش از حد او جلوگیری کنید.

۱۰٫ مصدوم مار گزیده را باید از محل حادثه (جهت جلوگیری از حمله مجدد مار) دور کرد.

۱۱٫ عضو محل گزیدگی مار را باید بی حرکت و هم سطح یا کمی پایین تر از سطح قلب نگه داشت.

۱۲٫ بستن یک نوار محکم و پهن،چند انگشت بالاتر از محل گزیدگی مار بویژه اگر محل گزیدگی در دست ها یا پاها باشد. بستن نوار نباید آنقدر سفت باشد که جریان خون اندام را مختل کند. اگر ورم باعث سفت شدن نوار شد، آنرا باز کنید و از محلی بالاتر ببندید. هر ۱۰ تا۱۵ دقیقه، به مدت ۱ دقیقه نوار را باز کرده و دوباره ببندید. این کار باید تا زمان آماده شدن پادزهر ادامه یابد.

۱۳٫ در مارگزیدگی باید از سرد کردن عضو با آب سرد یا یخ خودداری کرد.

۱۴٫ در صورتیکه انتقال بیمار به بیمارستان بیش از یک ساعت طول کشد، روی هریک از سوراخهای نیش به طور موازی با هم، با وسیله ای تیز و استریل، خراشهایی به طول تقریبی ۷-۶ میلی متر و عمق ۳ میلی متر نمایید و عمل مکش را با دهان یا دستگاه مکنده، به مدت۳۰ تا ۶۰ دقیقه ادامه دهید. در صورت وجود زخم در محوطه دهان از انجام مکش با دهان خودداری کنید.

۱۵٫ هر چه سریعتر فرد مار گزیده را به اورژانس بیمارستان منتقل کنید و زمان را با تلاش برای کشتن و یا گرفتن مار از دست ندهید.

۱۶٫ اگر طی ۵ تا ۷ سال اخیر مصدوم مارگزیده، واکسن کزاز تزریق نکرده است به پزشک اطلاع دهید.

۱۷٫ علائم واکنش های حساسیتی شدید مانند عطسه، مشکل در تنفس یا تورم سریع و شدید، درد شکم، تهوع، سرگیجه، درد قفسه سینه، خرخر صدا وکبود شدن رنگ لبها از جمله مواردی هستند که سریعاً باید به اورژانس مراجعه شود.

۱۸٫ کودکان زیر سه سال، بیماران قلبی، دیابتی، افراد مسن و معلولین حرکتی و بیماران مبتلا به آلرژی در معرض خطر بالای حساسیت پس از گزش می باشند.

۱۹٫ گزش متعدد در ناحیه سر و گردن خطرناکتر می باشد. بهتر است در این موارد حتماً به پزشک مراجعه نمائید.

۲۰٫ گزش عقرب می تواند منجر به بروز درد شدید در ناحیه گزش شود اما علائم تهدیدکننده حیات و حوادث منجر به مرگ به ندرت رخ می دهد.

۲۱٫ تورم ناشی از گزش عقرب، عموماً محدود به ناحیه گزش است و احساس بی حسی و سوزش در ناحیه گزش برای ۴ تا ۶ ساعت بوجود می آید و معمولاً پس از ۲۴ ساعت بهبود می یابد.

۲۲٫ زنبور گزیدگی ممکن است در اثر نیش انواع زنبور مانند زنبورعسل و زنبورسرخ بروز نماید.

۲۳٫ نیش زنبورعسل ماده، به کیسه محتوی زهر متصل است و پس از گزش در زخم باقی می ماند و محتویات کیسه زهر به زخم منتقل می شود.

۲۴٫ در مورد نیش زنبور عسل، برداشتن سریع نیش از روی زخم، جهت جلوگیری از ورود بیشتر سم به زخم ضروری است.

۲۵٫ علائم زنبور گزیدگی معمولاً در عرض چند ساعت ناپدید می شود.

۲۶٫ اگر فرد زنبورگزیده مشکل تنفسی داشت و یا تورم شدید وسریع در محل گزش بروز کرد، باید به پزشک مراجعه نماید.

۲۷٫ زنبورها و زنبورهای سرخ بطور مکرر نیش می زنند و محل گزش آنها به سادگی عفونی می شود.

۲۸٫ چنانچه گزش زنبور در نقاط مختلف و آن هم در ناحیه گردن و سر بروز نماید، جدی تر است و می تواند تهدید کننده زندگی باشد.

۲۹٫ فرد زنبور گزیده را برای چند روز از نظر تشدید درد یا باقی ماندن تورم یا علائم شبیه آنفولانزا و یا تب تحت نظر قرار دهید و در صورت بروز این علائم سریعاً به پزشک مراجعه نمائید.

۳۰٫ بطور کلی از دست زدن به جانوران گزنده خودداری نمائید.

۳۱٫ اقدامات اولیه در گزش های معمولی زنبور عبارتند از: محل زنبور گزیدگی را با آب و صابون بشوئید.

۳۲٫ روی محل زنبور گزیدگی کمپرس سرد یا کیسه محتوی یخ قرار دهید و به طور متوالی هر ۱۵ دقیقه یکبار کیسه یخ را از روی پوست بردارید. از قراردادن مستقیم یخ روی پوست اجتناب نمائید و از گرم کردن موضع بپرهیزید.

۳۳٫ حشره دراکولا یا بند نه نیش می زنند و نه گاز می گیرند بلکه ترکیبات سمی و محرکی ترشح می کند که باعث ایجاد زخمهای پوستی و چشمی می شود.

۳۴٫ سم حشره دراکولا یا بند باعث ایجاد صدمات بافتی، زخم و تاول می شود. علائم به صورت قرمز شدن موضعی، جوشهای کوچک همراه با خارش و در انتها ورقه ورقه شدن و پوسته پوسته شدن پوست می باشد.

۳۵٫ درمان قطعی برای سم حشره دراکولا یا بند وجود ندارد و عارضه بعد از مدتی خود به خود خوب می شود.

۳۶٫ له شدن حشره دراکولا یا بند روی پوست و یا خاراندن پوست سبب انتشار سم و تشدید زخمهای روی پوست خواهد شد.

۳۷٫ برای تخفیف عارضه پوستی سم حشره دراکولا، می توان در ساعات ابتدایی، با آب و صابون معمولی محل عارضه را شستشو داد و با تمیز نگه داشتن محل عارضه می توان از بروز مشکلات ثانویه ازجمله عفونتهای باکتریایی جلوگیری کرد همچنین هرچه پوست مرطوبتر باشد شدت عارضه بیشتر است.

۳۸٫ به طور تجربی استعمال الکل سفید بر روی موضع آلوده به سم حشره دراکولا یا بند می تواند در کاهش علایم موثر باشد.

۳۹٫ با رعایت چند نکته ساده می‌توانیم از خودمان در برابر گزش حشرات محافظت کنیم.

۴۰٫ برای پیشگیری از گزش حشرات می توان علاوه بر نصب توری به پنجره‌ها، پوشیدن لباس‌های محافظت‌کننده و آستین بلند در محیطهای باز غیر شهری، از پشه بند و مواد حشره کش در شب استفاده نمود.

۴۱٫ نگهداری حیوانات خانگی باعث تجمع بیشتر حشرات می‌شود. بنابراین لازم است نگهداری حیوانات اهلی توام با رعایت بهداشت باشد.

۴۲٫ اگر در محل زندگی درختان زیادی وجود دارد باید برای پنجره‌های خانه از توری استفاده شود و در پارک‌‌ها از آویختن لباس‌ها روی درخت خودداری شود.

۴۳٫ در مناطقی که حشرات زیاد وجود دارد، بهتر است روی پوست بدن مخصوصا بدن کودک از کرمهای دور کننده حشرات استفاده نمود. اما باید توجه داشت استفاده دائم از این مواد سبب حساسیت بیشتر می شود.

۴۴٫ به هیچ‌ وجه کندوی زنبور عسل را دستکاری و زنبورها را تحریک نکنید.

۴۵٫ اگر زنبور در نزدیکی خود دیدید به جای نابود کردن آن با مگس‌کش، موقتا آن منطقه را ترک کنید.

۴۶٫ از پوشیدن لباس‌هایی با رنگ روشن و استفاده از عطرهای تند در مناطقی که حشرات زیادی دارند، جدا خودداری کنید؛ زیرا تمام این موارد باعث جذب زنبور‌ها می‌شود.

۴۷٫ در محیط‌‌های باز، پیراهن آستین بلند و شلوار بلند به کودکان بپوشانید

۴۸٫ اگر سابقه واکنش حساسیتی شدید به نیش زنبور دارید، با پزشک خود برای مقابله با آن مشورت کنید .

● راههای پیشگیری از مارگزیدگی

مارها معمولا در فصل بهار، تابستان و پاییز در مکان های سایه دار و خنک و در فصل زمستان در مکان هایی مانند درون غارها و تونل معادن زندگی می کنند. ۷۲% از مارگزیدگی ها در تاریکی ( نیم ساعت قبل از غروب آفتاب تا ۲ ساعت بعد از آن ) رخ می دهد. هیچگاه تلاشی برای به دام انداختن مارها و یا تخریب لانه آنها انجام ندهید. · جهت جلوگیری از حمله مجدد مار، مصدوم را سریعاً از محل حادثه دور کنید. · همه لباس های چسبان، کفش و جواهرات را از دست و پای بیمار خارج کنید. · فعالیت فیزیکی بیمار را محدود و کم کنید. · آرام باشید و بیمار را نیز آرام کنید و از حرکات بیش از حد او جلوگیری نمایید. · اگر زمان دارد، زخم را با آب و صابون بشوئید. · عضو را باید بی حرکت و هم سطح یا کمی پایین تر از سطح قلب نگه داشت. · بستن تسمه لاستیکی ( گارو )، ریسمان یا طناب و نظایر اینها در محل بالای گزیدگی به ویژه اگر محل گزیدگی در دست ها یا پاها باشد. لازم به ذکر است بستن گارو نباید آنقدر سفت باشد که جریان خون اندام را مختل کند. · خودداری از سرد کردن و کمپرس کردن عضو با آب سرد یا یخ ( این کار ممکن است منجر به قطع عضو بیمار شود ). · در صورتی که انتقال بیمار به بیمارستان بیش از یک ساعت طول می کشد، اقدام به ایجاد یک برش به موازات محور عضو درگیر به طول تقریبی ۷-۶ میلی متر و عمق ۳ میلی متر نموده و با دهان به مدت ۶۰-۳۰ دقیقه عمل مکش را انجام دهید. در صورت وجود زخم در محوطه دهان از انجام مکش با دهان خودداری کنید. · علایم واکنش های حساسیتی شدید مانند عطسه، مشکل در تنفس یا تورم سریع و شدید، درد شکم، تهوع، سرگیجه، درد قفسه سینه، خرخر صدا و کبود شدن رنگ لب ها از جمله مواردی هستند که در صورت بروز، بیمار بایستی سریعاً به اورژانس رسانده شود. · کودکان زیر ۳ سال، بیماران قلبی، دیابتی، افراد مسن و معلولین حرکتی و بیماران مبتلا به آلرژی در معرض خطر بالای حساسیت می باشند. گزش متعدد در ناحیه سر و گردن خطرناک تر می باشد. بهتر است در این موارد سریعاً به اورژانس مراجعه شود. · درمان انتخابی پس از رسیدن به بیمارستان تجویز پاد زهر تا ۴ ساعت اول پس از گزش می باشد. تا ۲۴ ساعت پس از گزیدگی هم پاد زهر قابل استفاده است. ممکن است نیاز به تجویز آنتی بیوتیک و واکسن کزاز هم باشد .

● راههای پیشگیری از عقرب گزیدگی

۱) قدم اول در پیشگیری از عقرب گزیدگی، می تواند از بین بردن محیط زیست آنها باشد. مهمترین محل زیست این حیوان در میان خرده های چوب، یا تنه درختان شکسته، می باشد. به همین دلیل بایستی از انباشت هیزم، علوفه، خرده های چوب و همچنین مصالح ساختمانی غیر مستعمل در مناطق گرم پرهیز شود. ۲) کاهش دسترسی منابع غذائی عقرب از نکات دیگر مهم در پیشگیری از عقرب گزیدگی است. مهمترین منابع غذائی آن حشرها می باشد. . ۳) از مهمترین احتیاط های لازم به منظور پیشگیری از عقرب گزیدگی، مسدود کردن درزها، شکافها و سوراخهای دیوارها، منازل و ساختمانها مخصوصا درب، پنجره و اطراف فاضلاب می باشد. ۴) از روشهای دیگر می توان به روشهای بیولوژیک اشاره نمود. گفته شده است که نگهداری مرغ و اردک در تقلیل جمعیت عقربها تا حدودی موثر است. ۵) با توجه به افزایش فعالیت عقربها در ماههای گرم سال (تابستان)، حیوان برای دوری از خشک شدن بدن، معمولا به جاهای نمناک و مرطوب پناه می آورد. ۶) در مناط عقرب خیز بهتر است قبل از پوشیدن کفش و یا لباس، به دقت وارسی شوند. بر اساس احتیاط، نیز توصیه می شود پیش از ورود به دستشوئی، محل چک شود. ۷) از عدم وجود عقرب در محل خواب اطمینان حاصل شود. برای خوابیدن در محیط باز از تخت مناسب استفاده شود. از فرو بردن دست در زیر سنگ‌ها و حفرات و سوارخ‌های فاقد دید کافی خودداری شود. همچنین از پابرهنه راه رفتن در محیط باز به‌خصوص در شب خودداری شود. ۹) در برخی منابع قدیمی و همچنین طب سنتی کشورمان، اشاره شده است که برخی گیاهان به خصوص سیر می تواند در فرار دادن عقرب موثر باشد.

 

 



:: موضوعات مرتبط: کوه پیمایی، ،

نویسنده : روابط عموی گروه آوا تاریخ : یک شنبه 2 مهر 1391

فواید دویدن برای سلامتی

فواید دویدن برای سلامتی

اگر دویدن طبق روال و برنامه منظمی باشد فواید زیادی را به هم راه دارد . بعضی از افراد این ورزش را تنها برای تفریح انجام می دهند ولی افرادی که فواید دویدن را به درستی می دانند به طور حرفه ای آن را دنبال می کنند . از جمله ی آنها می توان به کم کردن وزن ، سلامت روح ، استحکام استخوان ها ، شادابی و نشاط که باعث ایجاد روابط اجتماعی بهتر می شود ، اشاره کرد.

اگر قصد کم کردن وزن خود را دارید ، دویدن گامی است بزرگ برای رسیدن به وزن ایده آلتان .

از آنجایی که این ورزش نیاز به انرژی زیادی دارد ، عاملی است تا بدن برای تأمین این انرژی کالری زیادی بسوازند ، کالری که بدن در هنگام دویدن می سوزاند ، مسلما" از ورزش های دیگر مثل راه رفتن و یوگا بیشتر است . فرمول اصلی کاهش وزن سوزاندن ومصرف مقدار کالری بیشتر از کالری دریافتی است که به بدن رسیده است . در هنگام ورزش و فعالیت های اضافی بدن کالری اضافی را می سوزاند و برای تأمین کالری مورد نیاز مجبور به استفاده از چربی ها ی زائد می شود. برای کم کردن 5/0 کیلو گرم از وزن باید 3500 کالری سوزانده شود که با احتساب نیاز کالری روزانه بدن برای فعالیت های عادی ، باید 500 کالری اضافه تر سوزانده شود ، خیلی از ورزشکاران حرفه ای براحتی این کالری را در کمتر از یک ساعت می سوزاند . میزان مصرف کالری به هنگام این ورزش بستگی به وزن ، شدت و سرعت دو و عملکرد خود دونده دارد.

دویدن با تعادل فشار خون باعث عملکرد بهتر شریان ها نیز می شود. در این هنگام شریان ها انبساط بیشتری پیدا کرده و جریان خون روان تر می شود، بنابراین با دویدن نه تنها بدنی متناسب خواهید داشت بلکه احتمال وقوع سکته قلبی کاهش و سلامت جسم و روح خود را نیز تضمین می کنید.

دویدن از طریق تقویت استخوان ها و ماهیچه ها سرعت سیر پیری را کاهش می دهد ، استخوانها و ماهیچه ها برای پاسخ دهی به حرکات تند ورزشی تقویت می شوند. در مقابل استخوانها و ماهیچه ها ی افرادی که فعالیت روزانه آنها بیشتر نشسته انجام میشود ، ضعیف است . در این افراد استعداد ابتلا به پوکی استخوان بیشتر است . در مقابل استخوانبندی ورزشکاران قوی است و با گذشت سن ،کم تر تحلیل می روند.

دویدن تأثیر زیادی در حفظ و تقویت سلامت روح و روان انسان دارد . طبق آمار بیشتر دونده های ورزشکار دارای روحیه ای شاد و صبوری در مقابل سیر زندگی هستند . موقع دویدن هورمونی به نام اندورفین ترشح می شود که باعث نشاط و شادابی می شود . یکی دیگر از تأثیرات این ورزش کاهش استرس است و یکی از علتهای اصلی آن این است که فرد دونده باید کاملا" حواسش به مهارت انجام دو باشد و خود به خود از افکار روزانه مانند خانواده ، کار و ... خارج می شود و به این صورت است که شادابی و سرزندگی جایگزین افسردگی می شود .

شاید خیلی عجیب باشد که دویدن روی افزایش مهارت کنترل و هماهنگی نیز موثر است چرا که هنگام دویدن بروی بعضی از جاده های غیر آسفالت دونده باید تمام حواس و کنترل خود را حفظ کند تا احیانا" با موانعی همچون سنگ ، ریشه های درختان و ... برخورد نکند و این خود مهارت خاص نیاز دارد. حتی دونده های حرفه ای در مسیر های صاف و خط کشی شده باید کاملا" تمرکز داشته باشند که از مسیر خارج نشوند .

با دویدن شما می توانید سرعت فعالیت های عادی خود را نسبت به افراد دیگر افزایش دهید.

منبع:سایت مردمان



:: موضوعات مرتبط: کوه پیمایی، ،

نویسنده : روابط عموی گروه آوا تاریخ : یک شنبه 2 مهر 1391



تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به گروه کوهنوردی آوا مي باشد.